Blockfest 2015 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

10289836_970505116302329_1358579375371687338_n

Πέρασε ένας χρόνος από τη πρώτη μας απόπειρα να συνταιριάξουμε το πολιτιστικό με το πολιτικό στοιχείο στις γειτονιές που ζούμε, δρούμε και δημιουργούμε. Καταθέσαμε όλοι μαζί τη κοινή καλλιτεχνική και πολιτική μας οπτική, μέσα από το κοινό αντιφασιστικό πρίσμα που μας ενώνει και έτσι δημιουργήσαμε το Blockfest.

Δεύτερη χρονιά, δεύτερη απόπειρα να φέρουμε κοντά ό,τι αγκαλιάζει τις περιοχές μας και τους δίνει ρυθμό. Σε όσα αποπνέουν οι ιδέες μας και τους δίνουν σχήμα και μορφή, η δημιουργική έκφραση, όπως η μουσική τέχνη. Φέτος το blockfest θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιούνη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με Rock μουσική και με τη συμμετοχή και μουσικών σχημάτων από τις γειτονιές μας.

Πάμε ξανά αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά και συλλογικά, χωρίς αντίτιμο και χορηγούς, για ένα φεστιβάλ που θα δώσει το μήνυμα μέσα από τους δημόσιους χώρους, εκεί που ζει και μπορεί να μεγαλώνει το αίσθημα της ελευθερίας και της αντιθεσμικότητας. Είναι βέβαιο, πώς αυτοί οι χώροι διεκδικούνται και κερδίζονται κάθε μέρα, με παρουσία μόνιμη και εμφατική.

Μόνιμο στοίχημα για εμάς παραμένει, η όσο μεγαλύτερη διεύρυνση του κύκλου των ανθρώπων που εμπλέκονται με το εγχείρημα. Το φεστιβάλ αυτό, άλλωστε, στήνεται εξ ́αρχής από κοινού με τη συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα- Καισαριανής-Παγκρατίου, των δημιουργών και με τον κόσμο που θέλει να συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο σ’ αυτό. Με το βλέμμα στο μέλλον, ώστε η κίνηση αυτή να δώσει καρπούς για μια πιο ουσιαστική συνάντηση και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της αυτοοργανωμένης πολιτικής δράσης και της ελεύθερης καλλιτεχνικής δημιουργίας στις γειτονιές μας.

Κάνοντας, ταυτόχρονα, ξεκάθαρο πως εδώ στις γειτονιές της προσφυγιάς, της περήφανης αντίστασης στους ναζί και των (εκτελεσθέντων) αγωνιστών που αντιμετώπισαν ως και το θάνατο με καθάριο βλέμμα, δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε φασιστική λογική και πρακτική να βρει ούτε χιλιοστό να ακουμπήσει. Αντιθέτως θα συμπιέζεται στο Τίποτα.

Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου

και μουσικοί από τις γειτονίες μας

https://syneleysikatoikwnvkp.espivblogs.net/

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*