Την Παρασκευή 24/06 στο χώρο της συνέλευσής μας (Κύπρου 43),Θα λειτουργήσει 6μ.μ-9μ.μ συλλογική κουζίνα.

Χρόνια τώρα χορταίνουμε πολιτικά μαγειρέματα …

Ήρθε λοιπόν η στιγμή εμείς, οι κάτοικοι της γειτονιάς, να κάνουμε πολιτική μαγειρεύοντας. Η ομάδα συλλογικής κουζίνας συγκροτείται από άτομα που συμμετέχουν στη Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου. Στόχος της είναι η επεξεργασία του εγχειρήματος “συλλογική κουζίνα” για την υλοποίησή του στο πλαίσιο της Συνέλευσης.
Κόντρα σ’ ένα σύστημα που προσπαθεί να σωθεί από την κατάρρευση δημιουργώντας ένα νέο μεσαίωνα κοινωνικών σχέσεων, εμείς συναντιόμαστε… Το εγχείρημα της συλλογικής κουζίνας είναι μια πτυχή της συνολικής προσπάθειας για τη δημιουργία δομών που θα αναδείξουν στις γειτονιές μας τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και της αντίστασης απέναντι στην απάθεια, στη μοιρολατρία και στην υποταγή. Προτάσσει την αξία του συλλογικού συμμετοχικού, αντιεμπορευματικού και αλληλέγγυου τρόπου διατροφής απέναντι στις προσταγές ελεγχόμενης κατανάλωσης όσων μας σερβίρουν από το ράφι του σουπερμάρκετ, το τάπερ και τον κατάλογο του φαγάδικου.
Επιθυμία μας; Να ταιριάξουμε όχι μόνο τα υλικά μεταξύ τους, αλλά κυρίως τις υπάρξεις μας. Θέλουμε να προετοιμάζουμε το φαγητό μας και να τρώμε συλλογικά, γιατί το γεύμα είναι άλλη μια αφορμή για επικοινωνία, συζήτηση, συνεύρεση, αλλά και γιατί μαζί έχουμε τη δύναμη, τη γνώση και τον τρόπο να αντισταθούμε στα κυκλώματα ελέγχου τροφίμων, να γίνουμε πιο ανεξάρτητοι από εμπορεύματα ευρείας κατανάλωσης. Επιλέγουμε και γνωρίζουμε τους παραγωγούς, τον τόπο και τις διαδικασίες, αποφύγουμε συνθήκες διαμεσολάβησης και εντατικοποιημένης παραγωγής. Μειώνουμε το κόστος μέσα από τη συλλογική προμήθεια των τροφίμων και επιδιώκουμε τη μείωση της διαμεσολάβησης του χρήματος, παράγοντας οι ίδιοι κάποια από τα υλικά ή αναζητώντας διαδικασίες ανταλλαγής.

Να συντονίσουμε τους παράταιρους ρυθμούς ζωής μας, να στεγάσουμε τη συλλογική κουζίνα. Με τη λειτουργία της συλλογικής κουζίνας δυναμώνουμε την ένταση και εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο του ρυθμού που δημιουργήσαμε στις τρεις γειτονιές. Ήδη οι πρώτες προσπάθειες έχουν γίνει, στο πλαίσιο πολύπλευρων εξωστρεφών δράσεων της συνέλευσης στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στο θεατράκι του Ταπητουργείου στο Βύρωνα, στο Άλσος Παγκρατίου. Επιδίωξή μας είναι η μονιμοποίησή της σε εβδομαδιαία βάση, ως δομή της Συνέλευσης, στο χώρο μας, (Κύπρου 43)”

Μαζευόμαστε γύρω από ένα τηγάνι, ένα ταψί, ένα τραπέζι και κάνουμε ακριβώς αυτά που οι υποτιθέμενοι μεσσίες που μας εξουσιάζουν δε θέλουν. . .

ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ, ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *