Συνέλευση για δράσεις ενάντια στο νέο κεφαλικό φόρο.Σάββατο 22/10 6.00. μ.μ

                        
         ΘΑ  ΜΑΣ  ΑΛΛΑΞΟΥΝ  ΤΑ  ΦΩΤΑ
                                Ή  ΘΑ  ΤΟΥΣ  ΤΑ  ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ  ΕΜΕΙΣ;

          Χρησιμοποιώντας το δόγμα του σοκ και δέος, το κράτος μέσω των οργανισμών του (π.χ. ΔΕΗ) συνεχίζει την ανελέητη οικονομική επίθεσή του στο σύνολο της κοινωνίας. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα αντιμετώπισης του χρέους δεν θα σταματήσουν όσο εμείς δεν αντιστεκόμαστε. Όσα περισσότερα τους δίνουμε τόσα περισσότερα θα μας παίρνουν. Ούτως ή άλλως όλη αυτή η καταιγίδα «έκτακτων μέτρων» δεν αποσκοπεί στην αποπληρωμή του «χρέους», πόσο μάλλον στην καλυτέρευση της ζωής μας. Στόχος είναι η εξυπηρέτηση τραπεζών και κεφαλαίου. Ο καθένας από εμάς αντιμετωπίζεται σήμερα ως μονάδα που η κάθε δραστηριότητά της οφείλει να τους αποφέρει κέρδος. Από τις καθημερινές δραστηριότητες και τη χρήση βασικών αγαθών (ηλεκτρικό, νερό, φαγητό) ως τις λεγόμενες κοινωνικές παροχές (υγεία, παιδεία, μεταφορές)… όλα έχουν την τιμή τους.
           Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι η ληστρική επίθεση των «από πάνω» βρίσκεται στην τελική της ευθεία. Δεν φτάνουν οι απολύσεις, οι «εφεδρείες», οι επιχειρησιακές συμβάσεις, οι μισθοί και οι συντάξεις επαιτείας, τώρα έρχεται και ο κεφαλικός φόρος, μέσω των ακριβότερων τιμολογίων  της ΔΕΗ σε ένα κοινωνικό αγαθό όπως η ενέργεια που θα έπρεπε ούτως ή άλλως να είναι δωρεάν. Αυτό ξεπερνάει τα όσα ζούμε μέχρι τώρα. Είναι το βήμα από την εξαθλίωση στον αφανισμό. Σήμερα τα τρόφιμα, η ηλεκτροδότηση, η θέρμανση, αύριο το νερό…σε λίγο καιρό ποιος ξέρει τι.
Με τους εκβιασμούς και τα πατριωτικά διαγγέλματα επιδιώκουν τη σιωπή και την υποταγή μας.
Εμείς δε μπορούμε όμως να μείνουμε αδρανείς!
Όσο και αν προσπαθούν δε πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Με συλλογικές αντιδράσεις, συνελεύσεις σε κάθε πλατεία και γειτονιά και αυτοοργανωμένους αγώνες μπορούμε να σταματήσουμε την επέλαση των βαρβάρων.

Αρνούμαστε συλλογικά να πληρώσουμε τον κεφαλικό φόρο, όπως και κάθε άλλο φόρο που λεηλατεί τη ζωή μας
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, ο ένας δίπλα στον άλλο και εμποδίζουμε τη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια μας.
        
Το ηλεκτρικό, το νερό, οι μεταφορές, η παιδεία και η υγεία δεν είναι εμπορεύματα. Είναι κοινωνικά αγαθά. Να μην ανεχτούμε να τα στερηθεί κανείς

Να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει.
Αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση για την ανατροπή


Συνέλευση για δράσεις ενάντια στο νέο κεφαλικό φόρο.
Πλατεία Μαρτάκη (Δεληολάνη) 
Σάββατο
22/10     6.00. μ.μ

 

Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου
tapitourgeio@gmail.com  syneleysikatoikwnvkp.squat.gr

 

1 Comment

  1. Αγαπητοί κύριοι, καλησπέρα σας.
    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και καλή συνέχεια στις δράσεις.
    Θα ήθελα με τη σειρά μου να ενημερωθώ, σχετικά με το που μπορούμε να αποταθούμε και ποιον να συμβουλευθούμε σε θέματα όπως π.χ. η παράνομη επιβολή του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Εύκλεια Φαρμάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*