3 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !

Της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, του αγώνα

Η Συνέλευση αυτές τις μέρες βρέθηκε εκεί που γράφεται η ιστορία…στους δρόμους!
Το Σάββατο το πρωί, 2η μέρα της 48ωρης γενικής απεργίας, βρεθήκαμε στην συμβολή των οδών Φορμίωνος και Υμηττού. Γύρω στα 70 άτομα πραγματοποιήσαμε πορεία μέσα από τους δρόμους των γειτονιών μας (Εθν.Αντιστάσεως, Φορμίωνος, Νικηφορίδη, Χρεμωνίδου, Σπ.Μερκούρη, Βας.Σοφίας) καλώντας τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει. Μοιράζονταν κειμενάκια που καλούσαν στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.
Την Κυριακή, ξεκινήσαμε πορεία από το ίδιο σημείο με την συμμετοχή πάνω από 120 ατόμων. Στους δρόμους αρκετοί ήταν αυτοί που ενώθηκαν μαζί μας ενώ στην πλατεία Δεληολάνη ενωθήκαμε με διαδηλωτές από το Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα Λαμπηδόνα. Το μπλοκ της Συνέλευσής μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άλλων λαϊκών συνελεύσεων και συνελεύσεων γειτονιάς για συγκέντρωση στην πλ.Κοραή. Έτσι, από τον Ευαγγελισμό και μετά ενωθήκαμε με χιλιάδες διαδηλωτών που όδευαν προς το κέντρο των Αθηνών. Το μπλοκ της συνέλευσής μας ακολούθησε και άλλα μπλοκ γειτονιάς (Πετράλωνα, Μπραχάμι, Χαϊδάρι, Χολαργού) στην οδό Σταδίου. Από τις 5.30 μέχρι και τις 10.30 και παρά τον χημικό πόλεμο και τις δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας, το μπλοκ μας προσπάθησε και κατάφερε να μείνει συνεκτικό και συγκροτημένο αποκρούοντας συλλογικά την τρομοκρατία του καθεστώτος. Μαζί μας ενώθηκαν εκατοντάδες συναγωνιστών που φρόντισαν να διατηρήσουν την ακεραιότητα του μπλοκ και του πανό μας συνεισφέροντας στην αποφασιστικότητα των διαδηλωτών που επιχειρούσαν συνεχώς να προσεγγίσουν το Σύνταγμα μέσω της οδού Σταδίου.

 

Όλα όμως συνεχίζονται. Σήμερα στις 18.00 στο Ταπητουργείο συγκεντρωνόμαστε και συναποφασίζουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Ούτε βήμα πίσω. Όλα συνεχίζονται.

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *