Ανταπόκριση από την πορεία στις γειτονιές μας.

Άλλη μια μέρα στο δρόμο της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και του αγώνα.

Μετά απο κάλεσμα της συνέλευσής μας, τη Δευτέρα 13/2 στην πλατεία Ταπητουργείου, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση.Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε αρκετός κόσμος απο τις γύρω γειτονιές και αποφασίσαμε να πραγματοποιηθεί Πορεία αλληλεγγύης και αντεπίθεσης, την Τρίτη 21/2 και ώρα 18:00.

Για την προπαγάνδιση της πορείας και όχι μόνο, πραγματοποιήσαμε μια σειρά δυναμικών δράσεων – παρεμβάσεων στη Δεη Παγκρατίου, στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα,στα supermarket αλλά και στα σχολεία της γειτονιάς μας, καλώντας τον κόσμο να μείνει στο δρόμο «της εξέγερσης, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης».

Έτσι, την Τρίτη το απόγευμα, η μικροφωνική στην είσοδο του Άλσους Παγκρατίου καλούσε τους γείτονές μας να πορευτούμε μαζί στις γειτονιές του Βύρωνα, του Παγκρατίου και της Καισαριανής.

Πράγματι, το κάλεσμα είχε απήχηση και σαν ξωτικά ξεφύτρωναν νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, αλλά και κόσμος πιο προχωρημένης ηλικίας, αλλά ίδιας φρεσκάδας.

Διασχίσαμε τη Φρύνης, συνέχισαμε προς Βύρωνα και από την Αγίας Σοφίας βρεθήκαμε στην Πλατεία Λαζάρου και μέσω Νικηφορίδη,καταλήξαμε στην Καισαριανή.

Τα συνθήματά μας έδωσαν στην πορεία παλμό και ζωντάνια. Κατά τη διαδρομή, επικοινωνούσαμε με τον κόσμο στους δρόμους και στα μαγαζιά, μοίραζοντας κείμενα, τα οποία ο κόσμος δεν τα έπαιρνε, απλώς, αλλά τα κρατούσε και τα διάβαζε με προσοχή.Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πολύ θετικές και μάλιστα πολλοί μπήκαν στην πορεία.

Οι στάσεις που έκανε η πορεία, όσον αφορά μέρος της θεματικής της διαμαρτυρίας, ήταν ο καινούργιος περονόσπορος των ενεχυροδανειστηρίων. Η στάση και η δήλωση της πορείας απέναντι στους μαυραγορείτες ήταν σαφής.Τα συνθήματά μας για τους μαυραγορείτες όχι μόνο έγιναν αποδεκτά αλλά φωνάχτηκαν ακόμα και από τους περίοικους και τους περαστικούς.

Η πορεία ολοκληρώθηκε γωνία Φορμίωνος και Υμηττού. Εκεί έγινε μια μικρή κουβέντα- ανταλλαγή ενημερώσεων από τις συλλογικότητες των γειτονιών μας για τις τρέχουσες δράσεις-παρεμβάσεις.

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

της εξέγερσηςτης αλληλεγγύηςτης αυτοοργάνωσης

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *