Μέρες καταστολής… Μέρες αντίστασης…

 

Μέρες καταστολής… Μέρες αντίστασης…

26 Σεπτέμβρη:                Άγρια καταστολή των απεργιακών προσυγκεντρώσεων στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου και στο μετρό της Δάφνης με ξύλο, προσαγωγές και συλλήψεις. Ταυτόχρονα επιχειρήθηκε  παρεμπόδιση της πορείας στις γειτονιές μας.
30 Σεπτέμβρη:                Πραγματοποιείται μηχανοκίνητη αντιφασιστική περιπολία στο κέντρο της Αθήνας που δέχεται σκληρή επίθεση από τους μπάτσους και καταλήγει σε συλλήψεις αγωνιστών.
31 Σεπτέμβρη:                Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες στα δικαστήρια της Ευελπίδων που καταστέλλεται βίαια από τα ματ που προχωρούν σε προσαγωγές και συλλήψεις.
2 Οκτώβρη:                    Μπάτσοι εισέβαλαν στο 1ο κατειλημμένο λύκειο Χολαργού με πρωτοφανή βιαιότητα και έσπασαν την κατάληψη χτυπώντας μαθητές και μαθήτριες
4 Οκτώβρη :                   Διαμαρτυρόμενοι εργάτες στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εθνικής Άμυνας που καταστέλλεται με συλλήψεις.

Μια σειρά γεγονότων που μας φανερώνει την απόφαση της εξουσίας :
Κάθε φωνή αντίστασης, διεκδίκησης και αλληλεγγύης θα καταστέλλεται….θα φιμώνεται…

θα σωπαίνει…

Την ημέρα τη απεργίας της 26ης Σεπτέμβρη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν αδικαιολόγητα στην ανοιχτή απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας, καλεσμένη από τις συνελεύσεις της  Αυτόνομης Συνέλευσης Ζωγράφου και του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου της Βίλλας Ζωγράφου. Όταν οι κάτοικοι έκλεισαν το δρόμο για να κατέβουν με πορεία στην απεργία, ισχυρή ομάδα της δύναμης δέλτα μαζί με ματατζήδες τους κυνηγούν, τους χτυπούν, κάποιοι τραυματίζονται άλλοι προσάγονται στην ασφάλεια , από τους οποίους οι 12 συλλαμβάνονται, μεταξύ των οποίων και μαθητές. Το κατηγορητήριο γεμάτο ψέματα και ανακρίβειες, με μόνο σκοπό να φορτώσουν αδικήματα που δε διεπράχθησαν ποτέ, σε αγωνιστές από τις τοπικές συλλογικότητες.  Και σαν να μην έφτανε αυτό, έπειτα ήρθε και η ώρα της διαπόμπευσης. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας, τα ονόματα και τα πρόσωπα 9 εξ αυτών δημοσιεύονται στο σαιτ της Ελ.Ας. και σε δελτία ειδήσεων στα κανάλια, καλώντας τους πολίτες να εξακριβώσουν τους εγκληματίες ή την τυχόν συμμετοχή τους σε άλλα «εγκλήματα».
    Δυστυχώς όμως για την αγαπητή αστυνομία οι μνήμες της δικτατορίας , ή ακόμα και του εμφυλίου και της αντίστασης είναι ακόμα ζωντανές, και η ρουφιανιά είναι καλά καταγεγραμμένη σαν μια από τις πιο απεχθείς και κατάπτυστες  κοινωνικές πρακτικές.
    Και σαν κερασάκι στην τούρτα έρχονται τα λόγια του νεοναζί showman της Χ.Α., από το βήμα της βουλής, που υποδεικνύει στον υπουργό της καταστολής τον τρόπο που πρέπει να δρα η αστυνομία και πως ο επόμενος στόχος θα πρέπει να είναι οι συνελεύσεις γειτονιών του Βύρωνα και του Χολαργού.
   Στο Βύρωνα, στο Παγκράτι και στην Καισαριανή όπου δρούμε εδώ και χρόνια, καλούμε τον κόσμο να βγει και να μείνει στο δρόμο. Εδώ και δυο χρόνια με δυναμική παρουσία σε κάθε πορεία, σε κάθε απεργία ή  διαμαρτυρία, σε αντιφασιστικά καλέσματα, και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης καλούμε τους γείτονές μας να κατέβουν μαζί μας στο δρόμο να φωνάξουν και να συγκρουστούν ενάντια στο καθεστώς. Εδώ και δύο χρόνια χτίζουμε δομές αλληλεγγύης και δημιουργούμε τον κόσμο που θέλουμε να ζήσουμε· ονειρευόμαστε και παλεύουμε για την κοινωνία της αυτονομίας, της αυτοδιαχείρισης και της αξιοπρέπειας.

    Έξω από κόμματα και θεσμούς, χωρίς κανένα μπροστάρη και αρχηγό, δεν έχουμε καμία διάθεση να διαχειριστούμε την κρίση τους, να σώσουμε τα κέρδη τους ή να πάρουμε απλά μια ανάσα. Δεν παρακαλάμε για μικρότερες περικοπές στα ψίχουλα που μας πετούν. Καλούμε τον κάθε καταπιεσμένο να μην κανιβαλλίσει, γιατί είναι το μόνο εύκολο, στρεφόμενος ενάντια σε άλλους καταπιεσμένους. Στην εποχή που περίεργοι φουσκωτοί τύποι, με το φώς της μέρας, μοιράζουν κονσέρβες και μαρούλια σε πλατείες και όταν αρχίζει η νύχτα μετατρέπονται σε στυγνούς μαχαιροβγάλτες ανυπεράσπιστων μεταναστών, εμείς συμβάλλουμε στον αντιφασιστικό αγώνα και τον εξοστρακισμό κάθε νεοναζιστικής λογικής.
    Οι αγώνες όλων εμάς των από κάτω απειλούνται με διώξεις, με βία, με τρομοκρατία.. Τους απαντάμε:
«Ήμασταν στους δρόμους, είμαστε και θα μείνουμε»
                                   

                                                       Ούτε βήμα πίσω!

   Αντίσταση – Αξιοπρέπεια –Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη
         

ανοιχτή συνέλευση κάθε Κυριακή στις 7.00 στο στέκι μας, Κύπρου 43,Βύρωνας .      

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*