Παρεμβάσεις και πορεία ενάντια στα γραφεία της Χ.Α στο Παγκράτι

Το Σάββατο 8/10 αντιφασίστες/ριες από τις γειτονιές πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική πορεία περίπου 1500 ατόμων ενάντια στο άνοιγμα των “συνδικαλιστικών” γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι. Την πορεία πλαισίωσαν αντιφασιστικές/πολιτικές συνελεύσεις, συνελεύσεις γειτονιάς, σωματεία, σύντροφοι και συναγωνιστές. Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου συγκεντρωθήκαμε στο Άλσος Παγκρατίου με μικροφωνική μοιράζοντας κείμενα και συνομιλώντας με την γειτονιά. Στις 19.30 κινηθήκαμε στη γειτονιά και συνεχίσαμε προσεγγίζοντας τα γραφεία τους όπου και σταθήκαμε για μία ώρα.

Η πορεία είχε προπαγανδιστικό χαρακτήρα και ήθελε να στείλει, μεταξύ άλλων, ένα πρώτο μαζικό μήνυμα στους φασίστες ότι είναι ανεπιθύμητοι, τόσο στις γειτονιές μας όσο και παντού. Αντιφασιστικά συνθήματα ακούστηκαν κατά τη διάρκειά της, ενώ χαρακτηριστική ήταν η συμμετοχή του κόσμου από τη γειτονιά και η θετική ανταπόκριση καθ όλη τη διάρκειά της. Τα γραφεία ήταν περιφρουρημένα από τους αγαπημένους ψηφοφόρους και μπράβους των φασιστών, τα ΜΑΤ, των οποίων ο αριθμός ξεπερνούσε την ίδια τη συγκέντρωση των φασιστών που δε κατάφεραν να ξεπεράσουν 50 άτομα.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι οι φασίστες θέλουν να ανοίξουν γραφεία, το αυτοοργανωμένο αντιφασιστικό κίνημα των γειτονιών ανέλαβε μια σειρά παρεμβάσεων. Τη Τρίτη το απόγευμα έγινε μαζικό μοίρασμα από το Άλσος Παγκρατίου, κολλήθηκαν αφίσες, ενώ αντιφασιστικά stencil και sprey γέμισαν τους δρόμους και τα γραφεία των φασιστών. Τη Τετάρτη το πρωί πραγματοποιήθηκε μοίρασμα στο Παγκράτι και το απόγευμα αφισοκόλληση στο Βύρωνα. Τη Πέμπτη το απόγευμα έγινε μοίρασμα στο Παγκράτι και τη Παρασκευή το μεσημέρι μαζικό μοίρασμα σε Ιλίσια-Ζωγράφου.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων αναρτήθηκαν πανό που καλούσαν στη πορεία και έγιναν κουβέντες με ανθρώπους που μένουν ή εργάζονται κοντά στα γραφεία, οι οποίοι δήλωναν τη δυσαρέσκειά και άρνησή τους για το άνοιγμα.

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά

Τσακίστε τους φασίστες και τα αφεντικά

p1

(Έξω από τα γραφεία των φασιστών – Αυτομέδοντος 3)

p2

p3

p4

p5

p6

p7

p8

p9

p11

p13

p14

p17

p18

cuqvo_exeaayizb

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*