Η ΝΙΚΗ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Η ΝΙΚΗ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Οι ζωές πολλών συντρόφων του ΒΚΠ συνδέθηκαν με αυτήν της Νίκης μας, από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της συνέλευσης και σφυρηλατίθηκαν μέσα στη φωτιά του Δεκέμβρη του 08.  Κάποιοι από εμάς την γνωρίζαμε ήδη, μέσα από τους αγώνες για την υπεράσπιση του Άλσους Παγκρατίου, κατά των κεραιών στη Μεταμόρφωση και τον αγώνα ενάντια στην νέα περιφερειακή του Υμηττού. Με την συντρόφισσα Νίκη μοιραστήκαμε  όλα αυτά τα χρόνια τους μικρούς και μεγάλους πολιτικούς αγώνες από τις γειτονιές μας, μέχρι το κέντρο, στην υπεράσπιση των δημοσίων χώρων, στις εργατικές διεκδικήσεις, στην υπεράσπιση των καταλήψεων, στην αλληλεγγύη για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων. Μοιραστήκαμε προβληματισμούς, αγωνίες, χαρές και λύπες. Νίκες και ήττες καθημερινές, της ζωής και του αγώνα. Γελάσαμε, γλεντήσαμε, διαφωνήσαμε τσακωθήκαμε, τα ξαναβρήκαμε. Και πάλι από την αρχή. Αγωνιστήκαμε και ζήσαμε μαζί. Στα εύκολα και στα δύσκολα.
Το ξεκάθαρό  βλέμμα  και το πολιτικό της ένστικτο συναντούσε  την ανυπομονησία ενός παιδιού. Η επιμονή της στους μικρούς και μεγάλους στόχους, η ακλόνητη στάση της στον αγώνα την χαρακτήριζαν μέχρι την τελευταία στιγμή. Ταίριαζε την  αυστηρότητα  με το νοιάξιμο και τη φροντίδα για όλα τα συντρόφια,  την ανοιχτότητα με  την ετοιμότητα για να προσφέρει την βοήθειά της σε όποιον την χρειαζόταν. Ήταν στην ολότητά της δοσμένη στον αγώνα χωρίς τους τεχνητούς διαχωρισμούς και τον κατακερματισμό που επιβάλλει το σύστημα στις ζωές μας. Αντιμετωπίζοντας ενιαία και μάχιμα όλες τις σχέσεις της, από το σπίτι – την οικογένεια και την δουλειά, ως την γειτονιά και τις πολιτικές διαδικασίες με την ίδια ανυποχώρητη στάση.
Αυτά τα χαρακτηριστικά της ήταν που έκαναν  εμάς όλους να αισθανόμαστε τη Νίκη  ως συντρόφισσα – μάνα, συντρόφισσα – φίλη, συντρόφισσα – συμπαραστάτρια, μα πάνω από όλα  ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ, που μαζί της και με τον τρόπο της συνέβαλε παντού και πάντα στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε κοινότητες ζωής και αγώνα, σύμφωνα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και το όραμά μας. Προσπάθεια, που συνεχίζεται από όλους μας και θα περιλαμβάνει  πάντα όχι μόνο τη Νίκη  αλλά και όλα τα συντρόφια που μπορεί να έφυγαν  από κοντά μας  αλλά  θα είναι παρόντα σε κάθε βήμα.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΒΥΡΩΝΑ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ-ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*