Καλαθι

Λίστα προϊόντων καλαθιού

Το Καλάθι – Ομάδα για την τροφή

Το Καλάθι είναι μια αυτοοργανωμένη συλλογική προσπάθεια της συνέλευσης κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου, προμήθειας, συλλογής και ανταλλαγής τροφίμων, μακριά από τη λογική της διαμεσολάβησης. Προμηθευόμαστε τρόφιμα από μικρούς παραγωγούς και κολεκτίβες παραγωγών που καλλιεργούν με σεβασμό προς τη γη, αλλά και που σέβονται τα δίκαια των εργαζομένων τους. Τα προϊόντα που προμηθευόμαστε διατίθενται χωρίς κέρδος στην τιμή που ορίζει ο παραγωγός.

· · ·

Η ομάδα του Καλαθιού συναντιέται κάθε Τετάρτη στις 21:00-22:30 και είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να εμπλακεί. Τα προϊόντα διατίθενται Τετάρτη και Παρασκευή 21:00-22:30. Η διάθεση γίνεται είτε απ’ ευθείας από τα προϊόντα που έχουμε σταθερά στο στέκι, είτε με παραγγελία σε μηνιαία βάση. Παράλληλα λειτουργεί ράφι ελεύθερης διάθεσης και ανταλλαγής για όποιον δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ή επιθυμεί να ανταλλάξει κάτι. Επίσης, στην λογική έμπρακτης στήριξης του κατειλημμένου αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. διαθέτουμε τα φυσικά καθαριστικά προϊόντα του.

· · ·

Στόχος μας είναι όχι μόνο η κάλυψη των προσωπικών μας αναγκών με οικονομικά και ποιοτικά προϊόντα, αλλά και η καλλιέργεια της συνείδησης του καθενός από μας, για τη δημιουργία μιας δομής που θα βασίζεται στην Αλληλεγγύη και την Αυτοοργάνωση. Επιδίωξή μας είναι η συνδιαμόρφωση και η αλληλοϋποστήριξη με αντίστοιχα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα όπως συνελεύσεις γειτονιών και συλλογικές κουζίνες, τόσο για την από κοινού προμήθεια από παραγωγούς, αλλά κυρίως, για τη δημιουργία από κοινού δομών που θα προωθούν τις συλλογικές κουζίνες, την αξιοποίηση δημόσιων και μη χώρων για συλλογική καλλιέργεια, τη δημιουργία εργαστηρίων και σεμιναρίων για την παρασκευή “σπιτικών” προϊόντων κ.α.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*