Μήπως αναγνωρίζεις κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα; [κείμενο+αφίσα]

Μήπως αναγνωρίζεις κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα;[ΒΚΠ]

Μήπως αναγνωρίζεις κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα;

–  10ωρη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες που μπορούν πλέον να επιβάλλονται κατά την όρεξη των αφεντικών, όπως θεσπίστηκαν από το πρόσφατο «εργασιακό» νόμο.

– Αστυνομοκρατία, έλεγχοι και πρόστιμα που μας «παρέχονται» σε όλο και μεγαλύτερες δόσεις. Περισσότεροι μπάτσοι, εντονότερη αστυνόμευση, περισσότερη βία είναι η πανάκεια της κυβέρνησης  για να διαχειριστεί την κρίση στην υγεία,  την “ασφάλεια” των Πανεπιστημίων,  τις εργατικές κινητοποιήσεις και την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους

– Αδυναμία συγκέντρωσης των υπέρογκων ενοικίων που καταβάλουμε κάθε μήνα για να εξαγοράσουμε προσωρινά το «δικαίωμά» μας στη στέγη και απειλές εξώσεων.

– Από τις απαγορεύσεις εξόδου από το σπίτι μέχρι και την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων, με πρόσφατα παραδείγματα την 17η Νοέμβρη και 6η Δεκέμβρη.

-Υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν υγείας και μετατροπή της σε χρυσοφόρο προϊόν για τα κοράκια του ιδιωτικού κλάδου υγείας. Και αν δεν έχεις λεφτά τόσο το χειρότερο για εσένα, η υγεία είναι ένα προνόμιο που αγοράζεται.

Η θεραπεία είναι:

Να μην αφήσουμε άλλο χώρο. Συλλογικά, να σταθούμε απέναντί τους.  Βοηθώντας η μίας τον άλλον να δώσουμε ξανά περιεχόμενο στα προτάγματά μας:

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Επειδή αυτά τα μέτρα  δεν αποτελούν συμπτώματα κάποιας ασθένειας αλλά  είναι διαχρονικές επιδιώξεις των διαχειριστών της εξουσίας, (φαίνεται ότι) ήρθαν για να μείνουν. Μας προσφέρουν μια κλεφτή ματιά στην κοινωνική ειρήνη και την κανονικότητα όπως διαχρονικά τις ονειρεύονται – χωρίς καμία φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης.  Ας αποφασίσει λοιπόν, ο καθένας και η καθεμία σε ποιόν κόσμο θέλει να ζήσει. Στον οξυμένο κοινωνικό και ταξικό πόλεμο που ζούμε, εμείς απαντάμε πως είμαστε κομμάτι των από τα κάτω και πως δεν υποχωρούμε.

– Διεκδικούμε να μη μείνει κανείς μας χωρίς αξιοπρεπή στέγη, ποιοτική τροφή και πρόσβαση στις δομές υγείας, στα κοινωνικά αγαθά, την εκπαίδευση.

– Ενδυναμώνουμε τις φωνές και τις πρωτοβουλίες σωματείων για να μην μας συνθλίψουν οι εργασιακές συνθήκες.

-Στηρίζουμε τα θύματα της έμφυλης βίας . Τους «αόρατους» αυτής της κοινωνίας· μετανάστριες, άστεγους,  φυλακισμένες, τοξικοεξαρτημένους.

– Επανοικειοποιούμαστε με την παρουσία μας τους δρόμους και δημόσιους χώρους.

Συνεχίζουμε αυτοοργανωμένα, αλληλέγγυα, ισότιμα και στεκόμαστε ο ένας δίπλα στην άλλη.

Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*