Προβολές Vukupu Cinema – Στην Κατάληψη Κ14

Προβολές Φλεβάρη 2023 στην κατάληψη Κ14, Τρίτες στις 21:00 το βράδυ.

*Τρίτη 14 Φλεβάρη “Paris is Burning” της Jennie Livingston (1990). Ένα χρονικό της ballroom drag σκηνής τς Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’80, με κεντρικό θέμα το voguing, τις φιλοδοξίες και τα όνειρα εκείνων που έδωσαν στην εποχή τη ζωντάνιά της. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.

*Τρίτη 28 Φλεβάρη “Athena” του Romain Gavras (2022). Η τραγική δολοφονία ενός νεαρού αγοριού πυροδοτεί μια μεγάλη και βίαιη σύγκρουση στην κοινότητα της Athena, με τα αδέλφια του θύματος να βρίσκονται στο επίκεντρο. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η Ομάδα Προβολών Vukupu Cinema δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια κυρίως στον χώρο της κατάληψης Κ14 (Κολοκοτρώνη 14 Βύρωνας), αλλά διοργανώνει και υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι προβολές της γίνονται πάντα χωρίς αντίτιμο και έχει ως βασικό σκοπό να συναντηθούν άνθρωποι απο την γειτονιά ή και απο άλλες περιοχές, να κοινωνικοποιηθούν και να αλληλεπιδράσουν με αφορμή τον κινηματογράφο, πέρα απο το να απολαύσουν μια δωρεάν ταινία. Με αυτό το σκεπτικό, οι προβολές της ομάδας συνήθως ακολουθούνται απο μια σχετική με το θέμα της ταινίας συζήτηση και υπάρχει φροντίδα το πρόγραμμα προβολών να περιλαμβάνει πέρα απο ταινίες μυθοπλασίας, και ντοκιμαντέρ ή video essays με αναφορά σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα ή κινήματα. Οι προβολές της γίνονται κανονικά κάθε δεύτερη Τρίτη.

Η Ομάδα Προβολών είναι ανοιχτή σε νέα άτομα και συναντιέται τακτικά, δια ζώσης, στην Κ14.

syneleysikatoikwnvkp@espiv.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*