Νίκη Παρούσα!

Αντίο συντρόφισσά μας, Νίκη

Ώσπου να ανταμώσουμε ξανά,

Ας κάνουμε την θλίψη ΦΩΤΙΑ!

Πάντα παρούσα στους αγώνες μας για ΖΩΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Συνέλευση Κατοίκων ΒΚΠ

– “Πριν λίγες μέρες σταμάτησε μία βροντερή καρδιά του κινήματος μαχητικής κοινωνικής αυτοοργάνωσης, μία από τις πολλές αδερφικές καρδιές της κοινότητας αντίστασης του Παγκρατίου και των γύρω γειτονιών.

Η Νίκη ήταν ένας βράχος της οριζόντιας πάλης, δεν έλειψε ποτέ από κανέναν αγώνα, από καμία συνέλευση, από καμία γιορτή. Ένας βράχος για να σταθεί γερά κάθε συντρόφισσα και σύντροφος και να ανέβουμε όλοι μαζί ψηλότερα. Μια μεγάλη καρδιά μέσα στη γη, που ανάβλυζε αγάπη και φροντίδα για όλες τις ανάγκες, με το σθένος της μάνας που θέλει να δώσει μορφή στο νέο κόσμο γνωρίζοντας ότι η ζωή νικάει.

Η καυστική διαύγεια των παρατηρήσεών της, πλεγμένη στην αποφασιστικότητα της εξεγερσιακής λαϊκότητας, γείωνε την πορεία προς τον στόχο. Ήταν εδώ για να γεμίζει με νόημα και χαρά τον μακρύ και δύσβατο δρόμο. Το γέλιο της θα ανθίζει στις καλλιέργειες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης. Η φωνή της θα πολλαπλασιάζει την ορμή της ταξικής αντεπίθεσης.

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ:

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΑ,

όπως έγραφε το πανί της Κοινότητας Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου-Ζωγράφου, που στις 12 Φλεβάρη 2012 οδηγούσε τη μαζική εχθρική επάνοδο στη βουλή της κεφαλαιοκρατική ολιγαρχίας.

Την επόμενη φορά, που θα ανεβούμε τη Σταδίου μέχρι τέρμα, η συντρόφισσα Νίκη θα ανοίγει τον δρόμο.

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

20 Μαρτίου 2023″ –

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*